Uitgebreid uit eten, snel een hapje eten of genieten van huisgemaakte lekkernijen bij de koffie of thee tijdens een fietstocht? Restaurant Vinck biedt het allemaal. En dat op een unieke locatie in een evenzo uniek pand dat voornamelijk uit glas bestaat. Dan hebben we het over de wijngaard, wijnmakerij en het proeflokaal nog niet eens gehad.

Want bijzonder is de combinatie restaurant-wijngaard zeker. Wijngaard Vinck vormt zelfs een onmisbaar onderdeel binnen het bedrijfsconcept.  Het begon in 2017 toen de eigenaren Jeroen Ziel, Robert Spenkelink en Rob Kleinsman samen ‘De Wijnmakers’ begonnen in Wierden. ,,In coronatijd groeide de vraag naar wijn zodanig dat we besloten om onze tweeledige ambitie-voor-later nu te realiseren”, blikt mede-eigenaar Jeroen Ziel terug. ,,Welke ambitie? Allereerst de aanleg van een tweede wijngaard – van twee hectare-, in Geesteren. De druiven worden verwerkt tot rode en witte wijn, rosé en ‘bubbels’. Ten tweede begonnen we met een eigen restaurant dat in november 2022 de deuren opende als Restaurant Vinck.”

De naamkeuze is volgens Jeroen niet louter gebaseerd op het adres; de Vinckenweg.  ,,Vin is Frans voor wijn”, licht hij toe. ,,En met deze uitbreiding vinken we die ambitie van ons wensenlijstje af.”

Naast het restaurant met ruimte voor 80 bezoekers beschikt Vinck  op de eerste verdieping over een proeflokaal. ,,Bezoekers krijgen ,op aanvraag, een rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij”, legt Jeroen uit. ,,Daarna is er een wijn- en spijsproeverij in het proeflokaal. We geven er onder meer uitleg over de invloed die wijn en gerechten op elkaar hebben.”

Het horecabedrijf onderscheid zich tevens met de totstandkoming van de menukaart. ,,Normaal gesproken bedenkt de chef de gerechten en menu’s en zoekt de sommelier er passende wijnen bij”, vertelt Jeroen. ,,Wij beginnen juist met de wijnen en passen de gerechten erop aan. Het fijne is dat onze wijnmaker Rob tevens chef-kok is.” Het restaurant gebruikt zoveel mogelijk lokale en regionale producten. Jeroen: ,,Bijvoorbeeld kip uit Albergen, Mozzarella uit Lattrop en aardbeien uit Manderveen. Vlees betrekken we van plaatselijke veehouders. Onze slogan is niet voor niets: Beleef Twente met al je zintuigen.” Restaurant Vinck is zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur voor lunch en diner.

Meer informatie op: www.restaurantvinck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *