‘Rock ’n Roll never dies!’. Het is een tegelspreuk van jewelste én een waarheid als een koe. De derde Rock Am Esch editie barst dit jaar voor ’t eerst twee dagen uit z’n voegen van levensenergie. Niet alleen staan de beste regionale en Europese bands er op de planken, ook het randprogramma is een verrijking voor muziekliefhebbers.

Met het gloednieuwe muziekfestijn schoot de stichting Rockfestival Tubbergen in 2022 vol in de roos. Het event wordt daarom uitgebreid met een extra dag. Fans kunnen dit jaar vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus aan het rock ’n roll infuus aan de Haarweg. Alsof dat nog niet genoeg is, worden bezoekers de vrijdagavond vanaf 19.00 uur uitgedaagd voor een muzikale kenniskrachtmeting tijdens het NK Hitster. ,,Omdat de vrijdagavond z’n debuut beleeft, treden drie bands, waaronder The Rolling Stones tributeband ‘The Street Fighting Man’ op vanaf één podium”, vertelt medeorganisator Bas de Jong. ,,Tussendoor is er geen live muziek. Mooie gelegenheid voor een quiz, meenden we. Samen met Let’s Quiz kwamen we op NK Hitster. In twee tijdvakken meten deelnemers hun parate muziekkennis en kunnen mooie prijzen winnen. Een verrijking van het festival.”

Het zaterdagprogramma is een epische mix van lokaal en nationaal talent, zoals The Big Ashtray, Knights uit Almelo, Scummy Men; (Arctic Monkeys tribute) en The Fortunate Sons met hun spectaculaire vertolking van het CCR repertoire. Rock Am Esch gaat zelfs Europees en haalt de internationaal geprezen UK Foo Fighters (Foo Fighters tribute) naar Tubbergen. Al dat rock ’n rollen en vereist een ijzeren conditie. Daar haken de organisatie en Uniek Fysio op in door Rock Am Esch-Fit te introduceren. Vanaf 6 juli kunnen diehard Moshpitters in zes weken tijd hun energielevel opkrikken onder het genot van –hoe kan het ook anders- rockmuziek bij Uniek Fysio. Rock Am Esch-Fit is elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. ,,Dit jaar tillen we het festival naar een hoger niveau”, besluit Bas de Jong. ,,We hopen jong en ouder eind augustus terug te zien op het festivalterrein.”

Informatie en tickets: www.rockamesch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *