Vanuit zijn Vleesgrossierderij Hoogwijk in Daarle levert Brian Hoogwijk al jaren vlees aan de slagerij in Plus Droste in Vasse. Toen de mogelijkheid zich aandiende om de slagerij over te nemen, twijfelde de ondernemer geen moment. Sinds afgelopen maart voorziet Slagerij Hoogwijk, de tweede gelijknamige winkel na Daarle, in het Pareldorp klanten van superieur kwaliteitsvlees. Zoals mals rundvlees uit Ierland, sublieme spareribs van varkens uit de regio en een keur aan barbecuevlees. Salades, rauwkost en sauzen zijn er eveneens verkrijgbaar. In vele varianten; allemaal kakelvers en huisgemaakt.

Te weinig tijd voor het bereiden van draadjesvlees of hachee? Geen nood, een groot ‘vlug klaar’ en kant en klaar assortiment biedt soelaas. Het ambachtelijk bereide slagerijaanbod wordt aangevuld met vis en vegetarische gerechten. Brian: ,,Wie specifieke wensen heeft, kan dit aangeven. Op aanvraag is er veel mogelijk. Glutenvrije gerechten bijvoorbeeld. Onze producten zijn al 90 % glutenvrij.” Maar dé grote hit onder de vleesgerechten zijn volgens hem toch echt wel de kant en klare spareribs. Een vleesgerecht dat ruim 30 jaar geleden in opmars kwam en inmiddels allang niet meer weg te denken is uit de Nederlandse slagerijen. ,,Onze spareribs zijn werkelijk subliem”, vindt ook Brian ,,Wat er zo speciaal aan is? Het marinaderecept. Dat is al 40 jaar een goed bewaard familiegeheim.”

Want niet alleen Brian de slager van de familie. ,,Mijn opa was slager”, vertelt Brian. ,,Opa had vijf kinderen. Een ervan is kok geworden, de overige vier werden allemaal slager. Ik kreeg het vak dus met de paplepel ingegoten. Vanaf mijn 15e werk ik al als slager.” Nu de zomer officieel aan is, neemt de vraag naar barbecuevlees in de Vasserse slagerij gestaag toe. Toeristen die geen barbecue tot hun beschikking hebben op de camping, kunnen hiervoor tevens bij Slagerij Hoogwijk terecht. ,,We verhuren barbecues en hapjespannen”, informeert Brian. ,,Desgewenst brengen we het vlees en overige benodigdheden en halen we het de volgende dag weer op. Ook op campings in de buurt, geen probleem.”

De website van Slagerij Hoogwijk is nog onder constructie. Informeren, bestellen of een barbecuelijst aanvragen kan per mail naar: info@hoogwijkslagerijen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *