Wat 2 jaar geleden met een informele kop koffie bij Thomas Tijhuis begon om elkaar eens bij te praten mondde uit in een vervolg in het organiseren van het International U12 Tournament bij TVC ’28. In het verleden waren Thomas Tijhuis en Brian Brokelman jarenlang de trainers van Team Gemeente Tubbergen JO13 voor het International U12 Tournament. Nu zul je denken, waarom zijn die jongens en meisjes een jaar ouder. Dat komt doordat ze dan meer weerstand kunnen bieden aan de talenten van de betaald voetbalorganisaties (BVO’s). Het mooie van dit concept is dat de jongens en meisjes met elkaar beter leren kennen, samenwerken en samenspelen. Van elk kerkdorp moet er een speler in de definitieve selectie zitten. TVC JO13-1 doet ook altijd mee. Dit biedt de spelers van de eigen club de kans om tegen een BVO te spelen, kortom een mooie beleving!

Na 13 edities was het tenue van Team Gemeente Tubbergen JO13 versleten. De gemeente Tubbergen heeft groen licht gegeven qua financiering van een nieuw tenue met daarbij de eis dat dit tenue ook voor mogelijk andere gemeentelijke teams beschikbaar is, bijvoorbeeld op basketbal of volleybal gebied.

Voor de coronatijd is Thomas Tijhuis trainer geworden bij de FC Twente/Heracles Academie U12 en onderhoud hij nauwe contacten met het Regioplan. Reden voor Brian om eens bij te praten. En daar vertelde Thomas dat hij in maart 2022 een International U12 Tournament ging organiseren op het trainingscomplex in Hengelo. Brian dacht dat het regelen van deelnemers veel werk zou kosten, maar Thomas zit in dat sportnetwerk. “Ik stuur een appje naar de trainer van Borussia Dortmund U12 en als ik een positieve reactie heb stuur ik een appje naar de trainer van Ajax U12 met de melding dat Borussia Dortmund U12 ook komt en met de vraag of zij dan ook komen”, aldus Thomas. “Heb je geen restricties vanuit de Academie dan, dus zouden we het bij TVC ’28 kunnen organiseren”, vroeg Brian. Thomas gaf aan geen restricties te hebben en wilde wel het deelnemersveld regelen. Er werd besloten om het toernooi in juni plaats te laten vinden in plaats van zoals altijd in de herfstvakantie. Dit kwam door diverse ontwikkelingen waardoor (buitenlandse) BVO’s voor de winterstop 9 tegen 9 spelen en wij graag het toernooi op een heel speelveld, 11 tegen 11, willen organiseren.

Zodoende vond vorig jaar in mei de 13e editie van het International U12 Toernooi plaats met mooie Duitse BVO’s zoals Borussia Mönchengladbach U12 en Hannover ’96 U12. Hieronder de flyer van de 12 deelnemers.

FC Utrecht U12 is de winnaar geworden van het Internationaal U12-Toernooi. In de finale wisten ze Borussia Mönchengladbach U12 te verslaan met 3-1. Team Gemeente Tubbergen JO13 wist beslag te leggen op de 6e plaats (waarbij ze wisten te winnen van de uiteindelijke winnaar FC Utrecht U12 met 2-1 in de poulefase) en TVC JO13-1 werd 10e van de 12 deelnemers.

Voor de 14e editie en daarop volgende edities van het Internationaal U12 Toernooi heeft Buro Bedenkt een mooi logo ontworpen. Inmiddels hebben Bayer Leverkusen U12 en Arminia Bielefeld U12 toegezegd te zullen deelnemen. Schalke ’04 U12, Werder Bremen U12 en ook Hannover ’96 U12 hebben helaas het beleid gewijzigd wat inhoud dat ze pas vanaf de U13 op een groot veld gaan voetballen. Kortom de spoeling wordt iets dunner maar dit mag de pret niet drukken. Dit jaar gaan we voetballen op de twee kunstgrasvelden met 10 deelnemers, dus 2 poules van 5.

Hieronder een lijst van de BVO’s die hebben toegezegd naar TVC ’28 in Tubbergen te komen op zaterdag 29 juni 2024:

– Bayer Leverkusen U12
– Arminia Bielefeld U12
– FC Utrecht U12 (winnaar vorig jaar)
– FC Twente/Heracles Academie U12
– ⁠SC Heerenveen U12
– ⁠Sparta Rotterdam U12
– FC Groningen U12
– Team Gemeente Tubbergen JO13
– TVC JO13

Bekijk hieronder de aftermovie van de 13e editie van het International U12 Tournament:

One thought on “14e editie International U12 Tournament bij TVC ’28

 • Hallo Brian,

  Dat ziet er allemaal weer goed uit. Mooi deelnemersveld.
  Veel succes 29 juni.

  Mvg
  Erik ten Hag International U12 Tournament
  Marcel Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *