Een klassieke draaimolen, een spannend spookhuis, black light midgetgolf, escaperooms, en een buiten- en binnenspeeltuin. Speeltuin Morskieft heeft het allemaal. Sinds kort kunnen ook de allerkleinste bezoekers naar hartenlust spelen in de nieuwe Peuterzone. En trek gekregen van het geklim en geklauter? Zowel in de speeltuin als in de inpandige lunchroom ‘Broodje Speciaal’ is er volop keuze uit snacks, broodjes en taart!

Magische trekpleister

Stilzitten is bijna onmogelijk voor bezoekers van Speeltuin Morskieft. Al meer dan een halve eeuw is de ‘rood-gele speeltuin’ een magische trekpleister voor kinderen en hun ouders. En dat het hele jaar door. Want met een riante buitenspeeltuin èn een uitgebreide binnenspeeltuin. is het de perfecte locatie voor feestjes of een dagje uit. Ook volwassenen kunnen er weer even kind zijn tijdens black light midgetgolf of in de escaperoom. Voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar zijn er zelfs drie escaperooms.

Entree wordt ijsloket

Bertil en Germa Morskieft zijn de huidige eigenaren van de uitbating. Hun zoon Robert en zijn vrouw Lieke zijn als toekomstige eigenaren eveneens werkzaam in het familiebedrijf. De afgelopen jaren is de speeltuin flink onder handen genomen en uitgebreid. Zo is de entree (met een ruime parkeergelegenheid) vanwege de verkeersveiligheid verplaatst naar de achterzijde. De oude entree is het nieuwe ijsloket. ,,Nog een nieuwe aanwinst is de Peuterzone voor de allerkleinste bezoekers”, vertelt Lieke. ,,Kinderen tot en met 4 jaar kunnen er onder begeleiding veilig spelen. Vanaf het aangrenzende terras is de hele zone te overzien.”

Succesvol Broodje Speciaal

Net als de speeltuin biedt ook de horeca voor elk wat wils. In de speelhal, op het terras of in het restaurant zijn lekkere snacks en maaltijdmenu’s te bestellen. Liever een vers belegd broodje, tosti of wrap? Dat kan bij Broodje Speciaal op hetzelfde terrein. Lieke begon in 2022 met de lunchroom als dagbesteding voor mensen met een beperking. ,,Zij verzorgen er onder begeleiding allerhande gerechten en vinden het prachtig”, informeert ze. ,,Daarnaast bakken we samen overheerlijke taarten. Broodje Speciaal is inmiddels een groot succes.” Speeltuin Morskieft is op alle fronten gegroeid. Maar uitgegroeid? Lieke: ,,In de opslag staan nog meer speeltoestellen die we een mooi plekje willen geven. Dat is verre toekomstmuziek. Net als onze bezoekers, zitten we nooit stil.”

Meer informatie en openingstijden: www.speeltuinmorskieft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *