De mooie natuur, de rust en de gemoedelijkheid. Het zijn drie veelgenoemde redenen waarom toeristen de gemeente Tubbergen waarderen. De negen dorpen herbergen bovendien stuk voor stuk hun eigen schatten en bezienswaardigheden. Wie wandelend, fietsend of met de auto een van de vele routes volgt, hoeft niets te missen. Zelfs winkelen kan van het  ‘to-do’ lijstje worden geschrapt. Want het centrum van Tubbergen is beslist een bezoekje waard.

De gastvrijheid van de ondernemers is kenmerkend voor Tubbergen. Centrummanager Claudia Timmers hoort het naar eigen zeggen regelmatig. ,,De vriendelijke ontvangst in de winkels wordt eveneens vaak genoemd”, zegt ze. ,,De winkeliers bieden gemak en service. Zoals producten op zicht meenemen naar huis. Dat zie je bijna nergens meer.” Dat de winkels goed bereikbaar zijn en parkeren gratis is in het dorp, is een extra bonuspunt.

Ondernemers zetten samen hun schouders eronder om shoppen in Tubbergen aantrekkelijk te maken en te houden. Allereerst door het gevarieerde aanbod van winkels. ,,En het type winkels”,  vult Claudia aan. ,,Van bekende ketens tot kleine boetiekjes en grote zelfstandige winkels tot de vers-winkels. Deze mix van winkels maakt het onderscheid en heeft een grote aantrekkingskracht op het publiek. Bezoekers en toeristen komen er speciaal voor naar Tubbergen.”

Verschillende wandel- en fietsroutes leiden naar en door het dorp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Glaskunstroute. Bij de lokale horecabedrijven kan vervolgens een koffie- of lunchstop worden ingelast. Of het dagje uit afsluiten met een diner in een van de restaurants. Wat van Tubbergen volgens de centrummanager tevens een trekpleister maakt, zijn de vele activiteiten die het hele jaar door in, maar ook om het dorp worden gehouden. Een aantal activiteiten hiervan wordt door het Ondernemers Hart Tubbergen (OHT) gehouden en een aantal door externe organisaties.

Claudia: ,,Kijk alleen eens naar de uiteenlopende feesten en culturele evenementen zoals: carnaval, ZomerEvent/Hollands Festival, Outletdag, Volks- en Schuttersfeesten, Oktubberfest, Glasrijk Tubbergen, de kermis, Halloween Night, Sinterklaasintocht en het Kerstspektakel. Die genieten bekendheid tot ver buiten de regio. Maar ook sportieve evenementen waaronder wandel- en fiets 4-daagse, Festiball, de Schröder Masterclass en Loop Esch Door trekken veel deelnemers en publiek. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Tubbergen is altijd in beweging.”

Kijk voor meer informatie op de websites: www.winkelenintubbergen.nl en www.visittubbergen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *