Het is nu dinsdagavond 18 februari en op dit moment ben ik, Brian Brokelman, aan het genieten van een heerlijk speciaal biertje na een intensieve acquisitiedag. 14 uur geleden ging de wekker. Vervolgens samen met mijn vrouw, Mariëlle Brokelman, het ochtendritueel doorlopen, d.w.z. tandenpoetsen bij de kinderen, luier verschonen, kleertjes aan, ontbijten en voor de kinderen is het vakantie! Echter voor papa niet, maar papa heeft wel een leuke dag voor de boeg. Namelijk een acquisitiedag met News Outside.

De eerste afspraak was gepland bij Hubert Booyink in Albergen. Je komt op plekken waar je normaal niet komt en op de Brakenweg zie je aan de rechterkant de uitbreiding van Albergen de afgelopen jaren. Na een uur en 2 koppen koffie verder gaat Hubert 4x adverteren met een advertentie van een kwart pagina (liggend).

Vervolgens konden we met de Volkswagen Up naar Harbrinkhoek crossen want om 10.00u had Tim Busscher, 3e jaars commercieel economie student, de koffie klaar. In 2009 was ik zelf nog trainer van het gemeente D-elftal inzake het internationaal D-toernooi bij TVC ’28. En Tim was destijds mijn hardwerkende linksback. Nu, ruim 10 jaar later, zit je met hem aan de koffietafel omdat ik denk dat hij het e.e.a. kan betekenen voor News Outside en SportinTwente.nl. Tim gaf op LinkedIn aan dat hij op zoek was naar een parttime baantje naast zijn studie. Hoe leuk is dat dan dat je de werktijden flexibel in kunt delen en toch, conform je opleiding, commercieel bezig te zijn in de regio? Ik weet zeker dat Tim leuke opdrachten krijgt in 2020 die News Outside en SportinTwente.nl nog beter op de (digitale) kaart gaan zetten.

Op dat moment was het al 10.45u en moest ik het gesprek afsluiten. Want om 11.00u had ik de volgende afspraak bij Jeffrey Jonkman, mede-eigenaar bij SKOR (voorheen ERMA Sport). Nadat we beiden ons woordje hebben gedaan over onze (dagelijkse) passie bood Jeffrey mij aan om een rondleiding te verzorgen bij SKOR. In het hoofdgebouw was het kantoor en achter de werkplaats, totaal 2.000m2. Steek je de weg over heb je nog eens 3.000m2 aan opslag. Met 40 medewerkers is SKOR marktleider op het gebied van leverancier in doelen en dugouts in de Benelux. Ik keek mijn ogen uit en dacht, zo kom je nog eens ergens! Vervolgens heb ik aan Jeffrey uitgelegd wat de meerwaarde van SportinTwente.nl voor SKOR kan zijn. Hiervoor mag News Outside hem een voorstel en wie weet versterkt SportinTwente.nl het nieuwe concept van SKOR op korte termijn.

Om 13.30u moest ik bij Brenda en Lars Döbber zijn van Auto Dobber in Geesteren. 1,5 jaar geleden hebben ze een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Lutkeberg. Lars is dagelijks druk in de werkplaats, terwijl Brenda zich richt op de in- en verkoop van auto’s. Na een lekkere kop koffie besloten ze om te gaan adverteren met een advertentie van een kwart pagina (liggend) in de CSI Twente Special. Coen Droste van Visual Marketing uit Geesteren gaat de passende advertentie opmaken om in juni te plaatsen in de evenementkrant voor het CSI Twente.

Daarna stond de laatste afspraak op de agenda. News Outside geeft al 2 jaar de recreatiekrant (voorjaarseditie en zomereditie) uit voor de stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Marleen Hermsen van de TGT verzorgt al 2 jaar de redactionele inhoud voor deze krant en hedenmiddag hebben we persoonlijk kennis gemaakt bij ‘t Oale Roadhoes. Het leuke van dit concept is dat de toerist weet wat in nabije omgeving te doen is en de (toeristische) ondernemers kunnen de toerist bereiken door te adverteren in deze recreatiekrant. Uiteindelijk de lijnen uitgezet voor de voorjaarseditie die begin april, dus vlak voor Pasen, verschijnt. Johan en Thea Brokelman, de gepensioneerde ouders van Brian, brengen de 15.000 recreatiekranten op 75 verschillende campings en horecagelegenheden.

Op het moment van schrijven belt Tom Brinkman, organisator Jumping Schröder Tubbergen, op dat hij helaas niet kan komen op onze afspraak omdat hij een ongeluk heeft gehad met een paard. Via deze weg nogmaals beterschap Tom. Dit gaf mij even tijd om voor het eerst in mijn leven een blog te schrijven en ik moet zeggen dat het me bevalt want ik had dit met 10 minuten op papier…euuhm online!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *