Stichting Leergeld omarmt het initiatief van de News Outside Voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen. Kinderen uit armoedegezinnen kunnen via Stichting Leergeld deelnemen en beleven daarmee ook een prachtige dag. “Gelijke kansen,” aldus Brian Brokelman, eigenaar van News Outside. “Helaas hebben sommige kinderen via de ouders niet de mogelijkheid om deel te nemen en is dit vaak een financiële kwestie. Hoe mooi is het dan dat er een modus is gevonden tussen News Outside en Stichting Leergeld waardoor dit wel mogelijk is voor alle voetballende kinderen uit armoedegezinnen in de gemeente Tubbergen? Vitaliteit, samen spelen en de frisse buitenlucht zijn belangrijk voor kinderen. Hoe mooi is het dan om ze een dag achter hun schermpjes te halen?,” aldus een enthousiaste Brian. Mattie Platvoet, vrijwilliger bij Stichting Leergeld, vult aan: “Het mooie is dat kinderen tussen de 6 en 14 die als asielzoeker of als vluchteling uit bijvoorbeeld Oekraïne zijn gekomen ook kunnen deelnemen vanuit Stichting Leergeld. Kinderen op die leeftijd snappen elkaar via de ‘voetbaltaal’ en spelen makkelijk samen. Ik ben erg blij met deze samenwerking…inmiddels hebben 2 kinderen zich al aangemeld via ons!”

News Outside Voetbaldag 25 oktober in Tubbergen
Op woensdag 25 oktober, in de herfstvakantie, organiseert voetbalschool PB Soccer uit Almelo in samenwerking met uitgeverij en reclamebureau News Outside uit Tubbergen de tweede editie van de News Outside Voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen, voor jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar. “De eerste editie was gelijk een groot succes met 56 deelnemers. We hadden er prachtig weer bij en we zagen blije en enthousiaste blikken bij de kinderen en daar doen we het voor!,” aldus Brian. “De prachtige accommodatie is ook uitermate geschikt voor deze Voetbaldag. Er ligt een goed kunstgrasveld op het hoofdveld en er staat ook een prachtige tribune. Wat zullen de kinderen daarvan opkijken,” zegt Patrick Bakhuis, eigenaar van voetbalschool PB Soccer die dit soort voetbaldagen vaker houdt in de schoolvakanties.

Champions League-sfeer

Deelnemers komen rond 9.00 uur aan bij TVC ’28 en in de kantine krijgen ze uitleg over de News Outside Voetbaldag. Dan start hun avontuur als echte (prof)spelers die gaan genieten van een Champions League-sfeer. De jongens en meisjes, voor wie de Voetbaldag een hele beleving zal zijn, starten met ondertekening, de gratis voetbalshirts – die ze mogen houden – hangen klaar in de kleedkamer, er worden voetbaltestjes met kleine prijzen gedaan en daarna is er een grote opkomst van de deelnemers die in rook en begeleid door de Champions-League hymne het hoofdveld betreden.

Voetbalplezier

Verder is er op de News Outside Voetbaldag alleen maar voetbalplezier, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd met verschillende trainingsvormen. De deelnemers hebben tijdens de Voetbaldag ook de kans om individuele prijzen te winnen. Zo is er een prijs voor wie kan het beste mikken, wie de hoogste score haalt bij het gatendoek, wie met de hoogste snelheid schiet en nog veel meer! In de pauze worden de kinderen getrakteerd op een volledig verzorgde lunch met verschillende gesmeerde broodjes. En tijdens korte pauzes worden drinken en tussendoortjes verzorgd. ’s Middags vindt er een mini-toernooi plaats en het winnende team mag met de Champions League-beker op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *