Voor de wortels van News Outside gaan we terug naar april 2011. Toen besloten de eigenaar en accountmanager van SportinTwente.nl, resp. Ramon Grootelaar en Brian Brokelman, om een gratis Sportkrant van Twente uit te gaan geven. In crisistijd hadden ze in 4 maanden tijd € 5.000 aan advertenties verkocht waardoor de financiering rond was voor de eerste editie van de gratis Sportkrant van Twente. Deze eerste editie werd in oktober 2011, met een oplage van 50.000 stuks en 12 pagina’s, verspreid in de middelgrote kernen van Twente (Denekamp, Ootmarsum, Tubbergen, Wierden en Nijverdal).

Evenementkranten

In 2013 besloot Brian Brokelman zich te focussen op de evenementkranten. Ramon Grootelaar ging verder met SportinTwente.nl, met zijn bedrijf News Inside. Brian besloot, vanwege het feit dat hij ‘met de krant naar buiten ging’, bij de KvK het bedrijf News Outside op te richten. Er werd een website ontwikkeld voor de nodige PR en naamsbekendheid voor News Outside. Daarnaast zag ook een zakelijke Facebookpagina het levenslicht, kortom News Outside was geboren. Als bijproduct voor evenementen kan News Outside ook bouwhekdoeken en spandoeken leveren tegen een goede kwaliteit met zeer scherpe tarieven.

In dat jaar 2013 werden 2 titels uitgegeven, namelijk de Rondekrant voor de Ronde van Overijssel en de CSI Twente Special voor het CSI Twente. In 2015 kwam hier de Glasrijkkrant voor Glasrijk Tubbergen bij. In 2016 ging het snel. De organisatie van de Twente Verlichte Carnavalsoptocht (TVCO), Jumping Schröder Tubbergen en de Schröder Masterclass besloten om samen met News Outside een evenementkrant uit te geven. In 2018 kwamen daar ook 2 krantenuitgaven bij t.b.v. stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen, te weten een voorjaarseditie en een najaarseditie. Zodoende weten toeristen wat er tijdens hun verblijf in en om de gemeente Tubbergen te doen is. In 2019 geeft News Outside 9 evenementkranten uit en heeft het in juli 2019 ook het eerste magazine uitgegeven. Dit was een jubileummagazine vanwege het 50 jarig bestaan van de Jolly Jumpers, de basketbalvereniging uit Tubbergen.

Spandoeken en bouwhekdoeken

Doordat News Outside evenementkranten uitgaf was een logisch bijproduct ook het leveren van spandoeken en bouwhekdoeken. Dit ter promotie van evenementen en daarnaast ook tijdens evenementen als uiting van sponsoren. Hier uit voortvloeiend melden zich lokale aannemers, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten etc…ook bij News Outside om kwalitatief goede en goedkope bouwhekdoeken te bestellen.

Maatschappelijk belang

Daarnaast ziet News Outside ook het maatschappelijk belang in d.m.v. sponsoring bij diverse evenementen en stichtingen (denk hierbij aan sponsoring van TVC ’28, MVV ‘29, De Tukkers, VC Fleringen, Dynamo Tubbergen, Jolly Jumpers, De Ransuil in Geesteren, de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht, CV De Schaop’nböllkes, CV De Alberger Bökke, CV De Dubbelkiekers, Jumping Schröder Tubbergen, Volksfeesten Albergen, CSI Twente, Schröder Masterclass, Volks- en Schuttersfeesten Tubbergen, Festiball etc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *