Op vrijdag 10 mei 2024, in de meivakantie (dag na Hemelvaartsdag), organiseert voetbalschool PB Soccer uit Almelo in samenwerking met uitgeverij en reclamebureau News Outside uit Tubbergen de eerste editie van de Voetbaldag bij KOSC in Ootmarsum, voor jongens en meisjes in en om de gemeente Dinkelland tussen 6 en 14 jaar. “In en om de gemeente Tubbergen was er in de herfstvakantie geen activiteit qua voetbal. Dat vond ik jammer want je ziet kinderen niet meer zo vaak buiten als vroeger. In samenwerking met Patrick Bakhuis van PB Soccer uit Almelo hebben we in oktober 2022 de eerste editie van de News Outside Voetbaldag georganiseerd bij TVC ’28 in Tubbergen. Het eerste jaar hadden we bijna 60 deelnemers en bij de tweede editie als zelfs bijna 100. Kortom het concept slaat aan en dit willen we graag uitbreiden naar de gemeente Dinkelland. Zelf heb ik met TVC 1 lange tijd gevoetbald tegen KOSC 1 met o.a. Rutger Vrielink, Ruben Baanstra, Harm Bossink etc… (allemaal nu onmisbare vrijwilligers bij KOSC) en deze contacten hebben er toe geleid dat we in de meivakantie ook zo’n Voetbaldag bij KOSC mogen optuigen!”, aldus een enthousiaste Brian Brokelman, eigenaar News Outside uit Tubbergen. “De prachtige accommodatie van KOSC is ook uitermate geschikt voor deze Voetbaldag. Er ligt een goed kunstgrasveld en een prachtige kantine”, zegt Patrick Bakhuis, eigenaar voetbalschool PB Soccer die dit soort voetbaldagen vaker houdt in de schoolvakanties.

Gekwalificeerde trainers en dagindeling

De Voetbaldag bij KOSC vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde trainers uit de regio met ervaring bij de FC Twente/Heracles Academie. De deelnemers krijgen een gratis voetbalshirt. Deelnemers komen rond 9.00 uur aan bij KOSC en in de kantine krijgen ze uitleg over de Voetbaldag. Dan start hun avontuur als echte (prof)spelers die gaan genieten van een Champions League-sfeer. De jongens en meisjes, voor wie de Voetbaldag een hele beleving zal zijn, starten met ondertekening, de voetbalshirts hangen klaar in de kleedkamer voor ze en ze gaan door een rookgordijn en Champions League hymne het hoofdveld op. Er worden innoverende trainingsoefeningen gedaan met kleine prijzen en vervolgens is het tijd voor een gezamenlijke lunch. ’s Middags is er een toernooivorm en de winnaars mogen met een grote Champions League op de foto. Er gaat niemand met lege handen naar huis want na die tijd krijgt iedereen een goodie bag mee naar huis met daarin een bidon, het profcontract en ook een groepsfoto op A4 formaat die ’s ochtends gelijk gemaakt wordt.

Gratis voetbalshirt / sponsoring / aftermovie

Bedrijven hebben de mogelijkheid om voor een marginaal bedrag per deelnemer hun bedrijfslogo op het voetbalshirt te krijgen. De kinderen blijven het hele jaar in dit voetbalshirt trainen aangezien je vaak ziet dat ze er een lange mouw thermoshirt onder doen. Daarnaast wordt er ook een gave aftermovie gemaakt van deze Voetbaldag waarbij we ook de sponsoren op de voetbalshirts weer terug laten komen. Ook komen de sponsoren op 2 grote spandoeken in spanframes. Deze worden gebruikt als achtergrond bij het tekenen van het profcontract zoals betaald voetbalorganisaties dat ook doen. De kinderen vinden het allemaal geweldig om mee te maken!

Deelname in en om de gemeente Dinkelland

Het evenement is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor kinderen uit Ootmarsum maar ook voor spelers uit Rossum, Weerselo, Tilligte, Lattrop, Saasveld, etc…En zelfs buiten de gemeente Dinkelland zijn kinderen welkom, zoals Ootmarsum, Weerselo, Denekamp, Almelo, Vriezenveen, enzovoorts. Plezier en samenspelen voert de boventoon en iedereen wordt er beter van en het leukste is dat ze een gave Voetbaldag beleven die ze zich nog lang zullen herinneren!

Promotiefilm KOSC voetbaldag 10 mei 2024

https://www.youtube.com/watch?v=nJKTbHxRvF0

Aftermovie News Outside Voetbaldag oktober 2023

https://www.youtube.com/watch?v=LW5sKaLMxYI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *