Het is 9 jaar geleden dat we met SportinTwente.nl de eerste gratis Sportkrant van Twente uitgaven. Het was april 2011 dat Ramon Grootelaar en Brian Brokelman besloten om vanuit het digitale sportplatform www.sportintwente.nl een fysieke Sportkrant te gaan uitgeven. Waarom? Om meer naamsbekendheid te krijgen zodat de (breedte)sport de aandacht krijgt die het verdiend. Waar de sportbijlage van Tubantia voor 90% vol staat met voetbalverslagen plaatsen wij o.a. ook korfbal, waterpolo, volleybal, basketbal, handbalverslag en overig clubnieuws.
Het was een economisch slechte tijd maar in 4 maanden tijd hadden we voor € 10.000 aan toegezegde adverteerders en brachten we een 12 pagina’s tellende fullcolour Sportkrant uit met een oplage van 50.000 stuks en met Peter Aerts op de cover. We zijn naar zijn in Enschede voor een persoonlijk interview en fotoshoot n.a.v. zijn prestaties in de K-1. Peter won namelijk 3x het K-1 World Grand Prix-toernooi in Japan (1994, 1995 en 1998).

Er stond o.a. interviews in met voetballer Thijs Houwing (HHC), zwemmer Thijs Lantink, triatleet Rachel Klamer, basketbalsters Myrthe Beld en Iris Beld, korfbalster Kirsten Meijer, wielrenster Annefleur Kalvenhaar (helaas door een noodlottig ongeval overleden), schaatsster Pien Keulstra en een duo-interview met volleybalster Susan Veelers-Stevelink en Tom Veelers.

Tijdens de 2e editie kwam een investereerder op ons pad en heeft Ramon en mij ontzorgt. Wij werden verantwoordelijk voor de content. Uiteindelijk na een half jaar ging de financiële stekker helaas uit dit project. Brian Brokelman besloot om met zijn krant naar buiten te treden en richtte zijn eigen bedrijf News Outside op. Ramon Grootelaar bleef zich met zijn bedrijf News Inside richten op SportinTwente.nl. In 2017 heeft Ramon de website verkocht aan Brian. In 2020 is er een nieuw logo ontworpen door Sterk Ontwerpbureau. Middels adverteerders kunnen de kosten voor redactie, fotografie, hosting etc…gefinancierd worden waarmee we dus gaan voor continuïteit van SportinTwente.nl!

In 2013 gaf News Outside de Rondekrant uit voor de Ronde van Overijssel in samenwerking met voorzitter Jan Bakker, penningmeester Dik Bakker en PR man Harry Middeljans en de CSI Twente Special in samenwerking met Robbie Maathuis. In 2015 kwam daat de Glasrijkkrant voor Glasrijk Tubbergen bij in samenwerking met Jan Hümmels. In 2016 werd de Carnavalskrant ‘Tubbergen Verlicht’ voor de Stichting Twentse Verlichte CarnavalsOptocht uitgegeven in samenwerking met Claudia Timmers, Gerald Hampsink en Otto Lenferink, werd er éénmalig een evenementkrant uitgegeven voor het EK Klootschieten in samenwerking met Silke Tulk en werd er ook een evenementkrant uitgegeven voor Jumping Schröder Tubbergen in samenwerking met Tom Brinkman en Jesper Romp. In 2017 kwam er ook een feestkrant voor de Volksfeesten Albergen uit in samenwerking met Giel Hagel en vanaf 2018 werden er 2 recreatiekranten voor Visit Tubbergen uitgegeven. In juli 2019 is het eerste magazine van de grond gekomen. Jolly Jumpers bestond vorig jaar 50 jaar en in samenwerking met de voorzitter van de sponsorcommissie Ard Mulder en voorzitter van de jubileumcommissie Huub Frons is er een prachtig jubileummagazine onstaan waarbij de Jolly Jumpers ook nog een mooi bedrag er aan over hielden die ze bij het budget van het feestweekend konden toevoegen.

Bij alle evenementen is News Outside ook als sponsor betrokken om, mede met andere sponsoren, een financiële stimulans te geven om continuïteit van deze evenementen te realiseren. Momenteel geeft News Outside dus 10 titels uit en is het ook betrokken bij het Ondernemersmagazine Gemeente Tubbergen waar Brian Brokelman de acquisitie op zich neemt. Kortom News Outside zit niet stil en krijgt vaak de vraag waarom al deze tijdrovende werkzaamheden? Het antwoord is heel simpel want Brian Brokelman heeft de drive om van niets juist iets te maken en evenementen/instellingen/bedrijven te helpen met het vergroten van naamsbekendheid en exposure voor evenementen te genereren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *