Het ‘misdadig lekkere bier’ Huttenkloas wordt sinds enige jaren gebrouwen in de regio waar het zijn naam aan ontleend. In een brouwerij in Albergen kan het verder groeien en inmiddels is een hele reeks verschillende bieren te verkrijgen. De brouwerij heeft sinds een kleine twintig jaar een hele reis gemaakt. Aanvankelijk werd het bier gebrouwen in Duitsland, totdat Johan Nijhof en zijn compagnon Ruud van de Gevel in Raalte terecht konden. Door capaciteitsgebrek zochten zij een nieuwe plek en vonden die uiteindelijk in Albergen. “Ja, dat voelt in zekere zin wel als thuis komen”, zegt Nijhof. “Maar het is ook vooral veel praktischer. Op een gegeven moment zaten we met de brouwerij, de opslag en het kantoor op drie verschillende locaties.”

Naast een pils, brouwt Huttenkloas een uitgebreid contingent aan speciaalbieren. Niet alleen de meer gangbare weizen, bok, dubbel en tripel, maar ook bieren voor de echte fijnproever, zoals Russian Imperial Stout. Het assortiment breidt zich nog altijd uit. De brouwer is er klaar voor om na een periode van relatieve stilstand i.v.m. de corona de markt weer volop te bestormen. “Ons bier is nu verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, horeca en slijters in Twente.

Sinds kort heeft Huttenkloas een prachtige webshop genaamd ‘Shoppingkloas’. Drie mooie biermerken, Huttenkloas, Hommeles en Sallands Landbier, worden digitaal verkocht en verzonden door het hele land. Hierop hebt u ook de mogelijkheid om diverse bierboxen aan te schaffen die in een mooie geschenkverpakking zitten.

De brouwerij aan de Ootmarsumseweg 95 in Albergen is op woensdag- en zaterdagmiddag te bezoeken voor een rondleiding. Je krijgt dan uitleg over alle stappen in het brouwproces en na afloop is er een bierproeverij. Kijk voor meer informatie en reservering hiervan over de rondleiding en het bierassortiment op www.huttenkloas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *