Net buiten het kunststadje Ootmarsum vind je vakantiepark De Witte Berg. Alleen al voor de schitterende omgeving zou je hier je vakantie willen doorbrengen. Want die omgeving met haar smalle beekjes, glooiende heuvels, groene weilanden, heide en historische boerderijen is intens natuurlijk en prachtig. Met als absolute aanrader het nabijgelegen natuurgebied Springendal. Maar De Witte Berg zelf heeft, in alle opzichten, zelf ook heel veel te bieden.

Sinds 2004 is Laurens Heerdink, samen met zijn vrouw Elles, eigenaar van De Witte Berg, gestart door zijn vader in 1990. Na vele uitbreidingen en moderniseringen is De Witte Berg nu een allround vakantiepark met kampeerplaatsen, bungalows, tentvilla’s, boslodges, appartementen, een restaurant en heel veel faciliteiten. Laurens: “Onze uitdaging is en blijft om de gasten een prettig en kwalitatief hoogstaand verblijf te geven,.” En blijkbaar lukt dat, want De Witte Berg krijgt van de ANWB 5 sterren en een waarderingscijfer 8.9. Dan doe je het als ondernemer toch goed!

Een aangename ervaring bieden

Een belangrijk criterium voor die hoge waardering is het sanitair, evenals de netheid van het gehele park. Laurens: “Maar we willen dat onze gasten het geheel als bijzonder aangenaam ervaren. De kleinschaligheid en de ruime kampeerplekken spelen hierin een grote rol en verder zorgen we ervoor dat de sfeer altijd gemoedelijk is. Op die manier willen we het ultieme kampeergevoel creëren, ook voor gezinnen met kinderen.”

Faciliteiten

Waterpret speelt een belangrijke rol, in het  buitenzwembad met overkapping of in de waterspeeltuin die zich bij de natuurlijke bron bevindt. Verder zijn er een indoor speeltuin, een centrale speeltuin en kleinere speeltuintjes. In de vakantieperiodes is er ook een enthousiast animatieteam. Ook biedt De Witte Berg de mogelijkheid om te vissen en te midgetgolfen. Laurens: “En onlangs zijn we gestart met FunBowl,”

Café-restaurant Bie Heintje

In 2004 startte Laurens met een kleinschalige keuken in de horeca-accommodatie. Laurens. “Ik had geen koksopleiding maar met hulp van bevriende koks ben ik er steeds meer ingegroeid en nu sta ik een groot gedeelte van mijn tijd in de keuken. Dat wordt wel minder, want we hebben een kok aangenomen. Dat geeft mij meer tijd om andere dingen te doen op het terrein. Lekker grasmaaien bijvoorbeeld en dan tussendoor een praatje maken met de gasten.” Laurens heeft het restaurant drie jaar geleden een eigen naam gegeven: Bie Heintje. “Vernoemd naar mijn opa die Hein heette.”  In de loop der jaren is het restaurant steeds drukker geworden. Dat was de reden voor een forse verbouwing vorig jaar, inclusief een nieuwe serre als overdekt terras.

www.dewitteberg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *