Vorig jaar vierden de eigenaren Martin en Jorn samen met hun team het zestigjarige bestaan van hun Restaurant Watermolen Bels in Mander. Van die periode was Martin ruim zevenendertig jaar de eigenaar. Hij is blij dat zijn zoon Jorn bij in de zaak is gekomen en langzaamaan de leiding zal overnemen: “Ik wil zo zoetjes aan een stapje terug doen. Het was een mooie periode, maar het was ook dag in dag uit hard werken. Het wordt tijd om nu ook op een andere manier van het leven te gaan genieten.”

Daarmee doelt hij onder meer op het buitenaf gelegen huisje dat hij onlangs heeft gekocht en waar hij eindelijk echt invulling kan geven aan zijn privé leven. “Mijn huidige woning maakt deel uit van de zaak en dan heb je geen privé leven. Daar heb ik bewust voor gekozen, maar nu wordt het tijd voor andere dingen.”

Pannenkoeken en veel meer

En Restaurant Watermolen van Bels is een mooi bedrijf, waar de huiselijke sfeer en gezelligheid de boventoon voeren. “Je kunt hier echt heel relaxed zitten, in de Theeschenkerij, de Oale Dell of op het hele ruime terras waar je vanaf de lente wordt overweldigd door de prachtige bloemenzee.” Bels is vermaard om zijn pannenkoeken met keuze uit liefst honderd soorten. Ook kun je er terecht voor koude en warme buffetten, diners, koffietafels, brunches, boerenkool- en stamppotmaaltijden en barbecues. Verder is er een speeltuin met houten toestellen. En je kunt een reservering doen voor klootschieten, handboogschieten, huifkartochten of sportieve arrangementen. En vanwege de schitterende ligging is Bels een fantastische uitvalsbasis voor wandel- of fietstochten. En dat alles verzorgd in een sfeervolle, authentieke ambiance.

Totaal nieuwe keuken

“Onze keuken ging al heel wat jaren mee en was aan vervanging toe. Letterlijk alles is eruit gehaald en vervangen door nieuwe en moderne materialen en apparatuur. We hebben nu drie aparte hoekwerkbanken, wat veel meer rust geeft omdat mensen op één plek kunnen werken. Er is een fraaie warmhoudbrug, een nieuwe pvc-vloer en een mooi systeemplafond. Ook is een nieuwe klimaatbeheersing geïnstalleerd. Er kan nu sneller, efficiënter, rustiger en dus  prettiger worden gewerkt en de totale werkomgeving is drastisch verbeterd. Dat komt onze gasten ten goede, maar zeer zeker ook het personeel. En dat verdienen ze, want het zijn stuk voor stuk toppers!” En die mensen werken blijkbaar graag bij Bels: “We hebben laatst zeven jubilea gevierd, waarvan twee 25- en één zelfs 50-jarig. Dat wil toch wel iets zeggen.”

www.watermolenbels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *