Of het nu gaat om een familiefeest, een bedrijfsuitje, een dagje vissen of lekker eten, bij Broekbeke is het allemaal mogelijk. Begonnen in 2001 met vier visvijvers en kleinschalige horeca werd Broekbeke, genoemd naar het naastgelegen kanaal, al snel een vast adres voor recreatievissers, feestjes en partijen. Eigenaren Martijn en Annemarie Oude Kotte hebben de uitbating onlangs volledig verbouwd en uitgebreid. Hiermee is er voor alle doelgroepen van alles te proeven en te beleven.

Voor vissers èn feestjes

De tijd heeft sowieso nooit stilgestaan bij Broekbeke. De visvijvers in Geesteren werden gestaag steeds populairder onder vissers. Tien jaar na de opening in 2001 was daarom ook de vijfde vijver, met karper, steur en meerval als bewoners, een feit. De bouw van het tweede gebouw, voor de werkplaats en de visopslag, was de eerste stenen toevoeging. Uitbreiding van het hoofdgebouw zou later volgen.

Later werd vorig jaar oktober. Broekbeke onderging een rigoureuze metamorfose. Afgelopen maart vond de feestelijke heropening plaats. ,, De ver- en nieuwbouw was wenselijk en nodig”, licht Annemarie, echtgenote van Martijn en mede-eigenaar, toe. Voorzieningen waren verouderd en we kampten met ruimtegebrek. Dat is nu verleden tijd.”

Altijd gevulde vijvers

,,Broekbeke is echt niet alleen voor visser”, vervolgt Annemarie. ,,Ook bedrijfs-, familie-, en bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten worden hier gehouden. Wij hebben alle faciliteiten in huis voor een feest naar wens.” Zo bieden ruim 300 visstekken aan drie forelvijvers en drie catch and releasevijvers met steur, karper en meerval volop visplezier. Annemarie: ,,Dagelijks wordt er voor elke visser vis uitgezet. De vijvers zijn dus altijd gevuld.”

Meer vis op het menu

Een hapje eten kan in het gloednieuwe, sfeervolle restaurant of op het terras met een omheinde speeltuin voor de jongste bezoekers. Want uitbreiding van de dag-horeca was tevens aanleiding voor expansie. ,,Met ingang van de maand mei presenteren we een lunch-diner-borrelkaart”, laat Annemarie weten. ,,Aan het menu voegen we stapsgewijs een aantal extra visgerechten toe. Bovendien houden we komend najaar een 4-gangen diner waarbij vis de hoofdmoot is. Hiervoor willen we samenwerken met regionale wijnboeren en ondernemers die zich bezig houden met seizoensgebonden producten. Dit betekent niet dat we ons verplaatsen naar het hogere culinaire segment hoor”, benadrukt de eigenaresse. ,,We blijven onszelf, gewoon Broekbeke; de ultieme stek voor een totale visbeleving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *