Elke dinsdag: Wandelen in het Springendal o.l.v. een gids. Vanaf juli start Staatsbosbeheer weer met haar excursies. Een gids je mee op een ca. twee uur durende excursie met wisselend thema in het Springendal. Kijk voor tijden, reserveren en meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/ /natuurgebieden/twente/activiteiten

Elke woensdag: Zomertour met Oldtimerbus van Nostalgisch Rijden

Elke woensdag & zaterdag: Rondleiding Huttenkloas

Iedere woensdag & zondag: 11.00 uur Huifkartocht via Hoeve Springendal

Elke zaterdag: Weerselose Markt ( En elke 2e zondag van de maand )

Elke zaterdag: Grote Geesterse Molen open voor bezichtiging. 09.30 – 13.00 uur

4 & 5 juli, 8 & 9 aug, 5 & 6 sept: Rondje Tuinen Twente: Tijdens deze weekenden zijn er in Twente diverse prachtige tuinen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Elke tuin kent zijn eigen charme en pracht. Bezoek binnen de gemeente Tubbergen ‘Tuin de Weide’ in Langeveen en Plantzoentje in Albergen.

22 juli, 5 aug & 6 september: Ontdek het Dal van de Mosbeek met een gids. Een gids neemt je mee door het prachtige Dal van de Mosbeek en over de Manderheide tijdens verschillende thematische wandelingen. Ontdek het verhaal achter dit stuk Twente met haar dieren en planten. Reserveren is verplicht. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.landschapoverijssel.nl

12 & 13 september: Het Geesterse Molenweekend. Met op zaterdag een openluchtviering en zondag vanaf 11.00 uur een sfeervolle molenmarkt met allerlei leuke stands op het gebied van natuur, welzijn en creativiteit. Daarnaast wordt voor de 3e keer een fietstocht georganiseerd vanaf de Geesterse Molen. Deelname is gratis. www.geestersemolen.nl

Daarnaast is in het centrum van Tubbergen op elke zondagmiddag in augustus iets te beleven. En op dinsdagavond 4 augustus zelfs meerdere bands gratis te bewonderen. Dus schroom niet en kom dit beleven!

Beleef de nostalgie van toen bij Nostalgisch Rijden

Per Oldtimer rijden door het prachtige landschap van Twente en omstreken. Onderweg genieten van bijzondere plekjes, diverse activiteiten en heerlijk genieten van een uitgebreide picknick. Kies uit een van de fraaie uitgestippelde routes met een Oldtimer. Of je nu kiest voor het Dafje, De lelijke Eend, De Snoek, Het Kadetje, De Rolschaats of de VW Bus, toeren met een Oldtimer is een avontuur! Kortom een unieke avond & dag!

www.nostalgischrijden.nl

Wellness en relaxen bij De Kroesweffer in Vasse

Gelegen in Vasse, een van de mooiste stukjes in Twente, vind je wellness boerderij de Kroesweffer. De plek om de tijd te vergeten en op adem te komen. Bij de Kroesweffer is verwennen op het gebied van beauty en wellness hun vak en hun kracht zit in de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid. Of je nu gaat voor een gezichtsbehandeling, Hotstone massage of een compleet dag arrangement. Voor iedereen is er wel een arrangement bij de Kroesweffer.

www.dekroesweffer.nl

Speeltuin Morskieft voor volop speelplezier!

Bij speeltuin de Morskieft hebben de kinderen gegarandeerd plezier! Met een grote buitenspeeltuin en binnenspeeltuin met reuze zandbak, draaimolen en trampolines. Plezier voor jong en oud! Ook met slecht weer is dit een geschikt dagje uit. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeeltuin in. Daarnaast kun je ook nog de uitdaging aan gaan in een van de escaperooms. Morskieft beschikt over 3 kamers voor kinderen en 1 kamer voor volwassenen. Nieuw is de Blacklight Midgetgolf. Een 18 holes baan die door blacklights worden aangelicht, een ware beleving!

www.speeltuinmorskieft.nl

Shortgolf Twente, een sportief uitje in Tubbergen

Kom shortgolf spelen op onze prachtige, nieuwe shortgolfbaan. Geschikt voor jong, oud en minder validen. Golfen zonder golfvaardigheidsbewijs! De baan bevind zich aan de rand van Tubbergen op het recreatiepark ’n Kaps. Iedereen kan, na een korte shortgolfinstructie , de baan op. Je kiest zelf of je 9 of 18 holes speelt.  Ook kun je ’s avonds golfen. Met lichtgevende ballen en de lantaarn wordt het een sportieve, maar ook sfeervolle avond.

www.shortgolf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *