Geen zin om te koken? Ga lekker uit eten! In een restaurant wordt het eten immers voor je bereid. Bij Jan Steen gaat dat net even anders. Ja, er is een buffet, zelfs Live Cooking. Maar bakken en braden mag je zelf doen op de grill. Het concept sprak Wim en Jolanda van Mook, hun dochter Michelle en haar partner Wouter Weideman, uit Nood-Brabant gelijk aan. Sinds 2020 zijn zij de nieuwe eigenaren van Jan Steen.

Nadat hij Michelle leerde kennen rolde Wouter langzaamaan de horeca in. ,,Mijn schoonouders hadden destijds een cafetaria”, blikt Wouter terug. ,,Maar liever wilden ze een horecabedrijf dichter bij hun zoon in Almelo.

Op internet stuitten ze op Restaurant Jan Steen. Het concept: Bourgondisch eten waarbij je zelf je eten kunt bereiden, sprak hen meteen aan. Een paar bezichtigingen later hakten ze de knoop door en verhuisden naar Tubbergen.  ,,Vanwege corona gingen we niet in april maar in augustus van start”, vertelt Wim. ,,Aan het interieur en de sfeer veranderden we niets. Ook de naam bleef Jan Steen. Een begrip in Tubbergen, daar torn je niet aan.”

Het restaurant herbergt 240 zitplaatsen verdeeld over drie zalen. Bij het buffet staan er uiteenlopende tapas en gerechtjes op het menu. Wisselende seizoensgerechten en specialiteiten komen uit de Live Cooking. En wie zelf wil grillen en bakken is bij Jan Steen ook aan het juiste adres. ,,De gasten vinden het geweldig”, merkt Wim op. ,,Het geeft gezelligheid, reuring en actie in het restaurant. ,,Groepen, teams, families met grootouders en kleine kinderen; iedereen loopt door elkaar en het stoort niemand.”

Ook handig is het all-in principe. Voor een vast bedrag drie uur onbeperkt eten inclusief bier, wijn en frisdranken. Wordt de drank dan wel aan tafel geserveerd? Wouter: ,,Zelfs dat mogen gasten zelf doen. We zijn niet voor niets Jan Steen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *