Afgelopen woensdag en vrijdag organiseerden PB Soccer uit Almelo & News Outside uit Tubbergen 2 voetbaldagen. Woensdag 8 mei stond de 1e editie van de Groot Vroomshoop Voetbaldag bij de Vroomshoopse Boys gepland waar bijna 75 deelnemers waren. 2 dagen later, dus op vrijdag 10 mei, was de 1e editie van de News Outside Voetbaldag bij KOSC in Ootmarsum. Daar deden bijna 70 jongens en meisjes mee.

Concept PB Soccer & News Outside

Allereerst moeten de kinderen zich aanmelden en vervolgens kunnen ze hun eigen profcontract tekenen. Even later is het openingswoord van organisator Patrick Bakhuis, eigenaar PB Soccer uit Almelo. Vervolgens gaan de kinderen naar de kleedkamer. Daar hangt aan een kapstok hun voetbalshirt klaar die ze die dag aan mogen trekken en gratis mee naar huis mogen nemen. Daarna staan de kinderen opgesteld, wachtend totdat ze het kunstgrasveld konden betreden. De hymne van de Champions League galmt vervolgens over de velden en oranje/zwarte rook wordt afgestoken. Kortom mooie ingrediënten om gezamenlijk het kunstgrasveld te betreden onder luid applaus van vele ouders. Even later volgt de groepsfoto en daarna kan het PBSoccer Team aan trainers aan de slag met de jongens en meisjes om ze een mooie circuittraining te geven. O.a. smartgoals, een gatendoek in de goal en andere oefeningen passeerden de revue voor de leergierige kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cup met de grote oren

Om 12.00u stond er een lunch klaar in de kantine. Broodjes, ranja, fruit…aan alles is gedacht. Vervolgens werd het middagprogramma afgewerkt middels het Champions League toernooi. Dat zijn diverse partijen tegen elkaar. Uiteindelijk spelen de twee teams met de meeste punten de finale tegen elkaar. De finalisten komen dan wederom met de hymne van de Champions League, en door de rook, het hoofdveld op. De cup met de grote oren wordt uitgereikt aan de winnaars alsmede de prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën bij de diverse oefeningen ’s ochtends. Niemand gaat met lege handen naar huis. Alle deelnemers krijgen een goodie bag met daarin een medaille, bidon en profcontract. Daarnaast krijgen alle deelnemers natuurlijk ook het voetbalshirt waarin ze speelden die dag mee naar huis. En als laatste krijgt ook iedereen een envelop mee met daarin de prachtige groepsfoto op A4 formaat die ’s ochtends was gemaakt.

Bijna 400 kinderen!

Al met al beleefden dus meer dan 140 jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar deze 2 voetbaldagen. In totaal heeft het team PB Soccer bijna 400 kinderen de afgelopen 2 weken (meivakantie) een onvergetelijke voetbaldag bezorgd. Deelnemende voetbalverenigingen waren achtereenvolgens SVZW in Wierden, SV Losser, BWO in Hengelo, Luctor Et Emergo in Almelo, Quick ’20 in Oldenzaal, Vroomshoopse Boys en KOSC in Ootmarsum. Houd de sociale media van PB Soccer goed in de gaten voor de voetbaldagen in de herfstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *